Beschadigd of verkeerd product

Wij verkopen producten waarvan wij uiteraard hopen dat deze aan uw verwachtingen voldoen. Mocht een product, dat u bij ons gekocht heeft, niet aan uw verwachtingen voldoen, dan kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen. Let op: bij het constateren van een defect dient u binnen 1 dag na ontdekking van het gebrek contact met ons op te nemen.

De garantie geldt voor de gebruikelijke levensduur van een bepaald product en bij het normaal gebruik ervan, en verschilt dus ook per product.

Neem contact op met SaddleMeister

Indien er zich een probleem voordoet, kunt u  of per mail (info@saddlemeister.eu) contact opnemen met ons.Reparatie duurt in de regel 2 Р3 weken. Wij sturen u het product toe zodra het gerepareerd is. Wij stellen u op de hoogte zodra wij het gerepareerde product retour hebben retour gezonden.

Retourzendingen

Voor retourzendingen houden wij de volgende punten aan:

  • Indien u een product retour stuurt, verzoeken wij u ons retourformulier in te vullen en een (kopie) factuur mee te sturen.(indien aangekocht bij een van onze wederverkopers).
  • Vergeet niet het pakket voldoende te frankeren (mits het om een gegronde garantieklacht gaat en geen normale slijtage van het product, dan zijn de retourkosten voor ons).
  • Tevens raden wij u aan het pakket extra te verzekeren, u bent namelijk zelf aansprakelijk voor de retourzending.